Author Topic: Mail does not arrive in inbox  (Read 221 times)

Offline zkitzo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Mail does not arrive in inbox
« on: October 07, 2017, 09:29:49 AM »
Hi,

I have setup my server last night, using postfix and dovecot. Now I can send email, but I don't receive any email, atleast not in Roundcute. I tried to send a email from myself to myself, postfix shows the following:

Code: [Select]
Oct 07 15:24:11 zkitzo postfix/smtpd[20181]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Oct 07 15:24:11 zkitzo postfix/smtpd[20181]: 66F0118EAFB: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]
Oct 07 15:24:11 zkitzo postfix/cleanup[20184]: 66F0118EAFB: message-id=<a7c3b35e197440b2d4b016e6350cd27b@domain.tld>
Oct 07 15:24:11 zkitzo postfix/qmgr[19706]: 66F0118EAFB: from=<address@domain.tld>, size=549, nrcpt=1 (queue active)
Oct 07 15:24:11 zkitzo postfix/smtpd[20181]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1] ehlo=1 mail=1 rcpt=1 data=1 quit=1 commands=5
Oct 07 15:24:11 zkitzo postfix/virtual[20186]: 66F0118EAFB: to=<address@domain.tld>, relay=virtual, delay=0.17, delays=0.1/0.02/0/0.05, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to maildir)
Oct 07 15:24:11 zkitzo postfix/qmgr[19706]: 66F0118EAFB: removed

You probably need more information, but I don't know what I should give you... (main.cf? master.cf? One of the virtual_*.cf?)

EDIT:
After some googling I tested the following:

Code: [Select]
[me@machine ~]$ sudo postmap -q domain.tld mysql:/etc/postfix/virtual_mailbox_domains.cf
domain.tld
[me@machine ~]$ sudo postmap -q otherdomain.tld mysql:/etc/postfix/virtual_mailbox_domains.cf
otherdomain.tld
[me@machine ~]$ sudo postmap -q address@domain.tld mysql:/etc/postfix/virtual_mailbox_maps.cf
domain.tld/address/
[me@machine ~]$ sudo postmap -q address@domain.tld mysql:/etc/postfix/virtual_alias_maps.cf
address@domain.tld

I see my domain and email address in /home/vmail/, and a folder only with my username (without @domain.tld), and I can see the email messages there! So they are sended to my email without domain!

Code: [Select]
/home/vmail/domain.tld/address@domain.tld/.Send/cur (here are the sended messages)
/home/vmail/domain.tld/address/new (here are the received messages)

I'm getting somewhere! :D Can someone point me in the last right direction? Where can I find where it has to use the full email address?

EDIT:
Found it guys, I'm also using Postfix Admin, in the config I had to set $CONF['domain_in_mailbox'] from NO to YES, recreate the email and it was fixed.
« Last Edit: October 07, 2017, 01:07:51 PM by zkitzo »