Author Topic: forgotten password  (Read 12871 times)

Offline andrewjs18

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 30
forgotten password
« on: October 13, 2012, 10:15:30 AM »
does roundcube offer a feature for users to change their password if they forgot their original one?

I'm not using any sort of control panel on my web server, so that is why I ask.

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,610
    • http://SKaero.com/
Re: forgotten password
« Reply #1 on: October 13, 2012, 03:51:27 PM »
There is a plugin for the forgot password functionally https://github.com/saas-dev/roundcube-forgot_password I believe it works in tandem with the password plugin but I'm not 100% positive.

Offline andrewjs18

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 30
Re: forgotten password
« Reply #2 on: October 13, 2012, 03:59:17 PM »
ok, so I suppose I also need to install the password plugin as well?

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,610
    • http://SKaero.com/
Re: forgotten password
« Reply #3 on: October 13, 2012, 04:45:33 PM »
That would be my guess, I haven't used the plugin so I'm just guessing based off the source code.

Offline andrewjs18

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 30
Re: forgotten password
« Reply #4 on: October 13, 2012, 05:03:50 PM »
great.

I assume this is the password plugin the user is talking about: http://trac.roundcube.net/browser/github/plugins/password

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,610
    • http://SKaero.com/
Re: forgotten password
« Reply #5 on: October 13, 2012, 05:38:13 PM »
Yes it comes with the standard RoundCube package.

Offline andrewjs18

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 30
Re: forgotten password
« Reply #6 on: October 15, 2012, 12:50:23 AM »
ok.

I feel like a noob, but I've got another question.

it says to copy the config.inc.php.dist to /config/config.inc.php....I already have contents in that php file from another plugin, do I just add the password config stuff below the stuff that's already in there?

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,610
    • http://SKaero.com/
Re: forgotten password
« Reply #7 on: October 15, 2012, 01:00:53 AM »
The config.inc.php stays in the plugins folder they don't go in the <RC root>/config folder.

Offline andrewjs18

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 30
Re: forgotten password
« Reply #8 on: October 15, 2012, 01:11:35 AM »
really?  because the automatic addressbook plugin says to copy the config.inc.php.dist to */config/config.inc.php, which is what I did and it works fine.

just trying to get clarification here before I embark on getitng it configured so I can then add the forgotten password plugin.
« Last Edit: October 15, 2012, 01:20:17 AM by andrewjs18 »

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,610
    • http://SKaero.com/
Re: forgotten password
« Reply #9 on: October 15, 2012, 01:19:58 AM »
Thats not what it means, its referring to the config folder in the automatic_addressbook. The automatic_addressbook plugin will work without the config.inc.php file it will just be using the default settings.

Offline andrewjs18

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 30
Re: forgotten password
« Reply #10 on: October 15, 2012, 01:22:11 AM »
hmn, that's a bit confusing then, especially since the readme in the automatic addressbook says:

Quote
copy config/config.inc.php.dist to config/config.inc.php
    edit config/config.inc.php as you fancy

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,610
    • http://SKaero.com/
Re: forgotten password
« Reply #11 on: October 15, 2012, 01:25:33 AM »
Sorry I but didn't write the install file for the automatic addressbook plugin, I just know how RoundCube's config file system works.

Offline andrewjs18

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 30
Re: forgotten password
« Reply #12 on: October 15, 2012, 01:32:45 AM »
ok, thanks.  I moved it to where you said it should be and it still works.

for plugins that are already included with the roundcube package, do we need to fully configure them or is there a button in the roundcube settings somewhere that I can enable it?

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,610
    • http://SKaero.com/
Re: forgotten password
« Reply #13 on: October 15, 2012, 02:56:38 AM »
You still need to configure the plugins that come with RoundCube.

Offline andrewjs18

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 30
Re: forgotten password
« Reply #14 on: October 19, 2012, 12:58:54 PM »
where do I define the update_passwd function?

it says see main.inc.php.dist, but I'm not finding any information in that file.