Author Topic: Clicking on subject does not open message body  (Read 12876 times)

Offline gruessle

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Clicking on subject does not open message body
« on: July 08, 2006, 02:17:38 PM »

Hello

I have installed RoundCube and really like the looks and all however when I double click on a subject the thinking box on the upper middle saying "loading" appears but then it stops and the message does not open.

So I can't read the body of my emails.

I have installed RoundCube on a up to date Debian Sarge and use dbMail v2.16 for imap.

Because I have read somewhere that you are using Ilohamai's imap interface I tried Ilohamail to see if it has something to do with dbMail but it works fine with Ilohamail.

I know it also isn't my browser (FireFox) since it does work on your demo site.

I have setup a test email on my server and would be glad to give you the password so you can try for your self if you let me know how I can get the password to you.

Thanks for this great product I hope we can get this solved so I can enjoy it too.

Demi

Offline flosoft

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 349
    • http://flosoft.biz
Re: Clicking on subject does not open message body
« Reply #1 on: July 09, 2006, 04:59:31 PM »
What is your Webserver?

Offline gruessle

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Clicking on subject does not open message body
« Reply #2 on: July 09, 2006, 09:09:34 PM »

apache 2

Offline flosoft

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 349
    • http://flosoft.biz
Re: Clicking on subject does not open message body
« Reply #3 on: July 10, 2006, 03:38:22 AM »
Maybe try a SVN release?

Offline gruessle

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Clicking on subject does not open message body
« Reply #4 on: July 10, 2006, 12:41:57 PM »


That didn't fix it.

Code: [Select]
/roundcubemail# svn update
U UPGRADING
U config/main.inc.php.dist
U INSTALL
U CHANGELOG
U program/include/rcube_imap.inc
U program/lib/imap.inc
U program/localization/nl_NL/labels.inc
D program/localization/fr/messages.inc
A program/localization/fr/messages.inc
D program/localization/fr/labels.inc
A program/localization/fr/labels.inc
U program/localization/it/messages.inc
U program/localization/it/labels.inc
U program/js/common.js
U program/js/app.js
U program/steps/mail/check_recent.inc
U program/steps/mail/upload.inc
U program/steps/mail/func.inc
U program/steps/mail/sendmail.inc
U program/steps/mail/compose.inc
A skins/default/images/cleardot.png
U skins/default/images/icons/remove-attachment.png
U skins/default/mail.css
U skins/default/templates/compose.html
U index.php
Updated to revision 274.

Offline trolley

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 19
Re: Clicking on subject does not open message body
« Reply #5 on: July 10, 2006, 01:48:15 PM »
Do you get a blank page?

Offline gruessle

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Clicking on subject does not open message body
« Reply #6 on: July 10, 2006, 01:59:22 PM »


No I don't get a blank page.
The thinking box up top just stops "loading" and the page sits there unchanged.

Offline urbanx

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Clicking on subject does not open message body
« Reply #7 on: July 10, 2006, 06:19:13 PM »
does the message you're opening have a large attachment? roundcube (at least through the 5/5 cvs, which is what i'm running at the moment) tends to choke on large attachments.

Offline gruessle

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Clicking on subject does not open message body
« Reply #8 on: July 10, 2006, 06:54:17 PM »


No it does not have an attachment at all, besides it isn't just one message none of the messages open I mean I tried like 10 of them.

But what I have just noticed is that the thinking box up top doesn't stop and freeze any more it finishes the job and disappears, but the messages still don't open.

Offline dandus

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Clicking on subject does not open message body
« Reply #9 on: July 20, 2006, 10:48:18 AM »
Quote from: gruessle


No it does not have an attachment at all, besides it isn't just one message none of the messages open I mean I tried like 10 of them.

But what I have just noticed is that the thinking box up top doesn't stop and freeze any more it finishes the job and disappears, but the messages still don't open.

I have the same problem here. RoundCube running as follows:

WinXP SP2
Apache/2.0.55 (Win32)
PHP/4.4.2RC2-dev
hmailserver 3.3-B57
MySQL 4.0.26-nt

Offline gruessle

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Clicking on subject does not open message body
« Reply #10 on: July 20, 2006, 01:04:55 PM »


Sorry but I can't help you.
I got RoundCube still installed but got no fix for this.

Offline moskita

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Clicking on subject does not open message body
« Reply #11 on: July 31, 2006, 10:08:27 AM »
Hi,

I'm having the same problem - can't see message bodies.
I have this only with one type of messages - automatic emails sent from oscommerce shop.

Messages are without attachments, I have memory_limit set to 128MB, webserver run with Apache/2.0.54 on Debian, php 5.1.4.

Is it possible that RC verify somehow message headers and in some case don't open it?

Header of invisible message:
Code: [Select]
Return-Path: <anonymous@smtp.myserver.com>
Delivered-To: [email]myserver.com-sklep@myserver.com[/email]
Received: (qmail 24445 invoked by uid 753127); 24 Jul 2006 11:48:15 -0000
Date: 24 Jul 2006 11:48:15 -0000
Message-ID: <20060724114815.24444.qmail@smtp.myserver.com>
To: &quot;Zam&#1014373;nie ze sklepu&quot; <sklep@myserver.com>
Subject: Przyj&#44335; zam&#1014373;nie
HTTP-Posting-Client: 81.32.92.111
HTTP-Posting-URI: myserver.com:80/sklep/checkout_process.php
HTTP-Posting-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; Avant Browser; Avant Browser; .NET CLR 1.1.4322)
From: &quot;GL&quot; <sklep@myserver.com>
MIME-Version: 1.0
X-Mailer: osCommerce Mailer
Content-Type: multipart/alternative;
boundary=&quot;=_3125ac8ee1a457b565a3940a03ca66b9&quot;
--=_3125ac8ee1a457b565a3940a03ca66b9
Content-Type: text/plain; charset=&quot;iso-8859-2&quot;>
<META NAME=&quot;Authors&quot; CONTENT=&quot;[url]http://www.oscommerce.com&quot;[/url]
Content-Transfer-Encoding: 7bit


Offline vivitron

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Clicking on subject does not open message body
« Reply #12 on: August 24, 2006, 10:55:24 PM »
Greetings,

I'm having the same issue - I traced the problem and posted a message a while back but had no response - here is my message:
http://roundcubeforum.net/forum/index.php?topic=214.0

I've just updated again - same issue. This issue has existed for a long time now.

Sincerely,
Dustin

Offline jonram

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Clicking on subject does not open message body
« Reply #13 on: August 31, 2006, 05:13:37 PM »
I had a similar problem that when I dclicked the message to open it I got a blank page.

When I looked into the logs/errors log file this is what I saw:

PHP Parse error: parse error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in /var/www/webmail.mydomain.com/program/include/main.inc(1102) : regexp code on line 1
[31-Aug-2006 08:55:29] PHP Fatal error: preg_replace() [function.preg-replace]: Failed evaluating code:
rcube_xml_command('object', 'name="mailboxlist" type="select" noSelection="moveto" maxlength="25" onchange="rcmail.command(''''moveto'''', this.options[this.selectedIndex].value)" class="mboxlist" /') in /var/www/webmail.mydomain.com/program/include/main.inc on line 1102

This is the pieace of code and where you see the first $output that's line 1102:
function parse_rcube_xml($input)
 {
 $output = preg_replace('/]+)>/Uie', "rcube_xml_command('\\1', '\\2')", $input);
 return $output;
 }

I found no answers in this forum so I googled for some clue and found this: "This is a php bug. See: http://bugs.php.net/bug.php?id=33200 and turn off magic_quotes_sybase."

So I went and edited my php.ini file and turned off magic_quotes_sybase but roundcube went broken arrow. Then I decided to turn off all the magic_quotes bits and BAM! everything worked like a charm.

Hope this helps.