Author Topic: /webmail/installer/ not found on my server  (Read 6627 times)

Offline Indepent

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
/webmail/installer/ not found on my server
« on: May 31, 2013, 05:14:57 PM »
Hello,

I've just installed a roundcube, but now I have one issue:
When trying to launch a web installer (http://domain.org/webmail/installer) get a 404 error message.

Roundcube is located at /var/www/webmail.

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,568
    • http://SKaero.com/
Re: /webmail/installer/ not found on my server
« Reply #1 on: May 31, 2013, 05:18:18 PM »
Make sure the directory is there and your server configuration points to and allows access to webmail folder.

Offline Indepent

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: /webmail/installer/ not found on my server
« Reply #2 on: May 31, 2013, 05:21:52 PM »
Just did it :)

As I mentioned in my other topic, I've had AfterLogic webmail installed, so it was in the same directory.

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,568
    • http://SKaero.com/
Re: /webmail/installer/ not found on my server
« Reply #3 on: May 31, 2013, 05:38:49 PM »
Is the owner of the files correct?

Offline Indepent

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: /webmail/installer/ not found on my server
« Reply #4 on: May 31, 2013, 05:42:11 PM »
for /webmail/tmp and webmail/logs owner is www-data, but for all other files&folders the owner is virtuser_501, somewhy...
The group is 80. Changing owner to root did not solved the problem :(
« Last Edit: May 31, 2013, 05:46:46 PM by Indepent »

Offline Indepent

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: /webmail/installer/ not found on my server
« Reply #5 on: May 31, 2013, 07:29:58 PM »
Oh, I've just found the solution - it was another www folder, sorry for that.
Installed Roundcube perfectly, connected it to the database, but the problem is that I am not able to login on domain.org/webmail

I enter admin@domain.org (that is my email address) and its password, but it says that the password is incorrect.
There is no any users yet in the 'users' table.

Offline ABerglund

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 673
Re: /webmail/installer/ not found on my server
« Reply #6 on: May 31, 2013, 10:59:10 PM »
Depending on your settings, it may be unnecessary to include the "@domain.org" in your login. Try with just the user prefix (the part before the '@') with your password.
Arne Berglund
SysAdmin, Internet Services
Lane Education Service District
Eugene, OR, USA

Offline Wadsworthsmith

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 10
/webmail/installer/ not found on my server
« Reply #7 on: June 11, 2013, 07:53:50 AM »
I am glad that I have joined this forum from where I got great information on webmail, installer which not found in my server.
.