Author Topic: can't log in with any user on Roundcube  (Read 2558 times)

Offline pbreah

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
can't log in with any user on Roundcube
« on: March 03, 2007, 12:11:41 AM »
I can't log in with any user into Roundcube, I just bounce back to the same login screen without the "login failed" message.

I'm using dovecot 1.0rc24, Postfix 2.3.7 on a CentOS 4.2 Linux

I'm using sql auth on dovecot (IMAP Server) configuration, this is the dovecot-sql.conf file:
----
driver = mysql
connect = host=localhost user=admin password=passwd dbname=manager
default_pass_scheme = PLAIN
password_query = SELECT password FROM emails WHERE account = '%n' AND domain = '%d' AND alias = 0
-----

I checked the database and the user is there.


The relevant configuration of dovecot (dovecot.conf) is:
-----
protocols = imap imaps pop3 pop3s # only set the services you want - the s stands for secure (ssl)
disable_plaintext_auth = no

#ssl:
ssl_disable = no
ssl_cert_file = /usr/share/ssl/s/Cert.pem
ssl_key_file = /usr/share/ssl/s/PrivateKey.pem

default_mail_env = maildir:/var/mail/%d/%n/
protocol pop3
{
  pop3_uidl_format = %v.%u
}

auth default
{
  mechanisms = plain login cram-md5 digest-md5

  passdb sql
  {
    args = /usr/local/etc/dovecot-sql.conf
  }

  userdb static
  {
    args = uid=5000 gid=5000 home=/var/mail/%d/%n
  }

  socket listen
  {
    client
    {
      user = postfix
      group = postfix
      path = /var/spool/postfix/private/auth
      mode = 0660
    }
  }
}
-----

Please I don't understand why is not logging in, could someone help...?

Thanks in advanced....

Offline microUgly

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 15
Re: can't log in with any user on Roundcube
« Reply #1 on: March 04, 2007, 10:49:57 PM »
That code is your dovecot configuration, not your RC configuration?

Does dovecot work when you connect with a normal e-mail client (i.e. Thunderbird, Outlook Express)? If not I would seek support from Dovecot.

If you can connect from a normal e-mail client, have you provided the correct SMTP details in your RC config\main.inc.php file?