Author Topic: Attachment Problems on IIS & hMailServer  (Read 10375 times)

Offline ljkelley

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Attachment Problems on IIS & hMailServer
« on: March 09, 2007, 11:20:43 PM »
I have installed RoundCube and used it for a few days here now. I can receive attachments quite well, but I can't seem to be able to send them. Also if I forward a email with an attachement it sends but that attachment disappears.

Any help or suggestions?

On a positive note, everything else works well :)

Offline juvefan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Attachment Problems on IIS & hMailServer
« Reply #1 on: April 03, 2007, 12:15:33 AM »
i have the same problem. can anyone help us?

Offline jpunja

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: Attachment Problems on IIS & hMailServer
« Reply #2 on: April 17, 2007, 03:14:29 AM »
I've also the same problem. Forward and upload of attachments don't work!

Offline juvefan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Attachment Problems on IIS & hMailServer
« Reply #3 on: May 03, 2007, 01:40:47 AM »
Isn't there anyone who can help us? Please??

Everything works fine, and looks even better. I just can't attach.... Help!!!

Offline Slug

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
Re: Attachment Problems on IIS & hMailServer
« Reply #4 on: May 03, 2007, 03:53:29 AM »
What permissions have you set on the temp directory ?

Michael
Roundcube SVN 1335|PHP 5.2.4|hMailServer 5|Win 2003 SP2|IIS 6

Offline chazzuka

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Attachment Problems on IIS & hMailServer
« Reply #5 on: September 26, 2007, 05:04:07 AM »
i have the same problem, cant send attachment though only for 1 kb file
temp dir in roundcube installation already read/write both in NTFS permission and IIS permission

Offline chazzuka

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Attachment Problems on IIS & hMailServer
« Reply #6 on: September 26, 2007, 05:18:32 AM »
just an update

1) when i uploaded the attachment file(s) and i checked in temp folder of installation dir they were not there
so where do those files uploaded to?

2). this is weird, i send 1 attachment its totally dissappear, i send 2 or more its shown up only 1 attachment

any experiences regarding these issues

For Info Below my system spec

Win 2003 Server SP2 Latest patch
hmailserver 4.4 + clamAV + ASSP
roundcube

Offline chazzuka

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Attachment Problems on IIS & hMailServer
« Reply #7 on: September 26, 2007, 05:25:02 AM »
Sorry i didnt read the all solved issues :-[
http://roundcubeforum.net/forum/index.php?topic=1836.0
! PROBLEM SOLVED !

Offline gloowee

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
File Upload Failed
« Reply #8 on: March 25, 2011, 03:03:51 PM »
What was the fix for this problem?  I have the exact same issue.  Roundcube used with hMailserver.  I can't seem to attach anything to an email.  I can receive attachments.  When I forward an email with attachments the attachment disappears.

Offline kraspor

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Attachment Problems on IIS & hMailServer
« Reply #9 on: March 28, 2011, 04:45:57 PM »
Can't get attachment to work.

1. Temp in php.ini is set to C:/inetpub/temp
2. Temp in PHP main Roundcube is set to same but also tried 10 others
3. Permission to all temp folders are wide open

I don't see files get created and my error message when trying to add a file is "File upload failed".

Logs are created and have rights but no error shows.
I've tried with small files too so it's not a size problem.

I run IIS, what to do?

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,536
    • http://SKaero.com/
Attachment Problems on IIS & hMailServer
« Reply #10 on: March 29, 2011, 05:33:20 AM »
After digging through old archives I found that the link above goes to this thread: http://www.roundcubeforum.net/5-release-support/18-resolved-issues/1756-cant-send-attachments.html Hope it helps.

Offline kraspor

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Attachment Problems on IIS & hMailServer
« Reply #11 on: March 29, 2011, 06:36:14 AM »
Hi thanks for your reply.
Setting permissions didn't change anything, still that dreadful "File upload failed" :(

Actually looking for alternative webmail since my customers demands this feature but there's really no alternative to RoundCube. :/

Offline gloowee

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
File Upload Failed - Problem Solved
« Reply #12 on: March 29, 2011, 10:06:43 AM »
I definately can't take credit for this fix as I read it in another forum.  I run Roundcube for hMailserver on Windows 2003 with IIS 6.  Was having the file upload failed problem.  Left the default temp directory setting alone in PHP.ini and simply added the IUSR_SERVERNAME account to have write permissions to C:\Windows\temp and the attachment service started to work.

Offline kraspor

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Attachment Problems on IIS & hMailServer
« Reply #13 on: March 29, 2011, 10:16:11 AM »
Quote from: gloowee;33959
I definately can't take credit for this fix as I read it in another forum.  I run Roundcube for hMailserver on Windows 2003 with IIS 6.  Was having the file upload failed problem.  Left the default temp directory setting alone in PHP.ini and simply added the IUSR_SERVERNAME account to have write permissions to C:\Windows\temp and the attachment service started to work.


Seems like my problem is somewhat different since this won't fix it for me.
Any other ideas?

Offline kraspor

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Attachment Problems on IIS & hMailServer
« Reply #14 on: March 31, 2011, 02:06:14 PM »
Been checking with the settings and the logs are written (but no error message regarding the file-upload situation).
I have set the exact same rights to C:/Windows/Temp still no luck.

Been fiddling with php.ini as well disabling/editing the file and folders to point elsewhere but nothing.

Can someone post their php.ini and the Roundcube settings-file here so i can eliminate basic errors?

Is there a way to get some solid support from developers of Roundcube, possible with some payment involved?

Thanks

PS. Checked ATmail but they're only support linux and costs a fortune. DS.