Author Topic: Problem with first login  (Read 4507 times)

Offline Preliator

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Problem with first login
« on: July 10, 2014, 08:17:18 AM »
Hi everyone. I am italian and I don't speak english very well.
I have installed Roundcube 1.0.1 on a VPS with CentOS 6 in the root /usr/share/roundcube/ (hope is correct) and now I can access to rc at https://www.mydomain.it/roundcube but I am unable to login. During installation the process ask me a username and password but in the first login I can't go ahead because the username or password are incorrect. But I am sure to put the correct user and pass. What can I have to do to resolve this problem? can be a SSL's problem? the main domain is on the http without ssl but the rc is accessible only on https.

Thanks

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,611
    • http://SKaero.com/
Re: Problem with first login
« Reply #1 on: July 11, 2014, 09:23:10 AM »
Are you logging in with your mail account username and password?

Offline Preliator

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Problem with first login
« Reply #2 on: July 11, 2014, 11:16:08 AM »
This is the problem, I have nothing: no user, no pass, no email account. Nothing. I just installed rc :-[

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,611
    • http://SKaero.com/
Re: Problem with first login
« Reply #3 on: July 11, 2014, 12:32:18 PM »
Roundcube is just a webmail client, you'll need to setup a mail server like Dovecot and a SMTP server like Postfix in order to setup mail accounts.

Offline Preliator

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Problem with first login
« Reply #4 on: July 11, 2014, 01:47:41 PM »
Quote
Package 1:dovecot-2.0.9-7.el6_5.1.x86_64 already installed and latest version
Nothing to do
Quote
Package matching 2:postfix-2.6.6-6.el6_5.x86_64 already installed. Checking for update.
Nothing to do
What now?
« Last Edit: July 11, 2014, 02:19:44 PM by Preliator »

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,611
    • http://SKaero.com/
Re: Problem with first login
« Reply #5 on: July 11, 2014, 02:25:45 PM »
You need to setup them up and configure how you want user authentication to work, maybe look into PostFixAdmin.

Offline Preliator

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Problem with first login
« Reply #6 on: July 13, 2014, 07:29:38 AM »
Ok i setup PostFixAdmin. I added the maindomain.tld and his aliasdomain.tld (because is shorter). Then I created the e-mail info@aliasdomain.tld but nothing again... I am unable to login into mydomain.tld/roundcube this time, however, I don't get 'wrong username or password', it just keep to load and after some second it stop staying at login page.

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,611
    • http://SKaero.com/
Re: Problem with first login
« Reply #7 on: July 13, 2014, 12:52:42 PM »
Any errors in the Roundcube error log?

Offline Preliator

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Problem with first login
« Reply #8 on: July 13, 2014, 06:05:45 PM »
Yes:
Code: [Select]
[14-Jul-2014 00:03:43 +0200]: IMAP Error: Login failed for info@kerbalitalia.it from 87.0.38.10(X-Real-IP: 87.0.38.10,X-Forwarded-For: 87.0.38.10). Temporary authentication failure. in /usr/share/roundcube/program/lib/Roundcube/rcube_imap.php on line 184 (POST /roundcube/?_task=login?_task=login&_action=login)You can see the domain. This error is the same for all attempts...
I've tried this fix (the first answer) but nothing... still error :-[

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,611
    • http://SKaero.com/
Re: Problem with first login
« Reply #9 on: July 13, 2014, 07:49:25 PM »
That error means Postfix isn't setup correctly, check the postfix logs.

Offline Preliator

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Problem with first login
« Reply #10 on: July 14, 2014, 04:25:27 AM »
A very long page (1265 pages :o) but the relative error at login is:

Code: [Select]
Jul 14 10:20:16 vps79454 postfix/smtpd[20334]: connect from unknown[unknown]
Jul 14 10:20:16 vps79454 /usr/lib64/plesk-9.0/psa-pc-remote[1056]: Unable to interpret remote host address
Jul 14 10:20:16 vps79454 postfix/smtpd[20334]: NOQUEUE: milter-reject: CONNECT from unknown[unknown]: 451 4.7.1 Service unavailable - try again later; proto=SMTP
Jul 14 10:20:16 vps79454 postfix/smtpd[20334]: lost connection after CONNECT from unknown[unknown]
Jul 14 10:20:16 vps79454 postfix/smtpd[20334]: disconnect from unknown[unknown]
Jul 14 10:20:24 vps79454 postfix/smtpd[20272]: connect from unknown[191.233.70.80]
Jul 14 10:21:06 vps79454 postfix/smtpd[20272]: warning: SASL authentication failure: incorrect digest response
Jul 14 10:21:06 vps79454 postfix/smtpd[20272]: warning: unknown[191.233.70.80]: SASL CRAM-MD5 authentication failed: authentication failure

Thanks for your patience!