Author Topic: Change upload size  (Read 5055 times)

Offline bswinnerton

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 49
Change upload size
« on: October 02, 2007, 09:47:47 PM »
How can i change the default 2mb file upload size?

Is it a PHP thing or is there actually a config file i can change?

Thanks.

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,638
    • http://SKaero.com/
Re: Change upload size
« Reply #1 on: October 02, 2007, 10:00:53 PM »
In the .htaccess change:
Code: [Select]
php_value upload_max_filesize 2M

Offline bswinnerton

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 49
Re: Change upload size
« Reply #2 on: October 02, 2007, 10:04:41 PM »
where is this .htaccess stored?

The only one i have doesn't even have that.

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,638
    • http://SKaero.com/
Re: Change upload size
« Reply #3 on: October 02, 2007, 10:46:38 PM »
Ok some severs hide the .htaccess its in the root of the roundcube folder just make a new .htaccess and put in this code:
Code: [Select]
# AddDefaultCharset UTF-8
php_flag display_errors Off
php_flag log_errors On
php_value error_log logs/errors
php_value upload_max_filesize 2M

<FilesMatch &quot;(\.inc|\~)$|^_&quot;>
 Order allow,deny
 Deny from all
</FilesMatch>

Order deny,allow
Allow from all

Change the "php_value   upload_max_filesize   2M" line for the upload limit

Offline bswinnerton

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 49
Re: Change upload size
« Reply #4 on: October 03, 2007, 08:21:21 AM »
Wohoo! That worked. Now I was just wondering, when you get the error prompt, will it say you've hit the 2mb limit, or will it say 5 now?

Thanks.

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,638
    • http://SKaero.com/
Re: Change upload size
« Reply #5 on: October 03, 2007, 05:13:04 PM »
Yes The error message well change.