Author Topic: roundcube + dovecot imap (SSL/TLS)  (Read 26899 times)

Offline s3bb1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
roundcube + dovecot imap (SSL/TLS)
« on: October 29, 2007, 10:28:51 AM »
Hi

at first thank you for this nice webapplication - I tried the demo version and I was instantly exalted.

Then I tried to install roundcube on my server - I copied all files on the server and I edited the config files to fill in the needed parts and I created the database with the sql file from roundcube.

So I opend my webbrowser and tried to login, but I can see only the login screen of roundcube - the username and password I typed in are correct - roundcube brings no error up no log files in /logs

in my mail.log on the server I can see that roundcube connects dovecot-imap but in the same second is the disconnect of the imaps connection - why?

with my normal e-mail client I can connect without problems.

some technical data:
browser: Safari / Camino
server: Debian 4.0 - Apache2 - PHP5 - MySQL 5

if you need some parts of my logs or config please say which config or log file is important for you to solve this problem.

sorry about my english, but I hope you know what I mean ;)

Offline tekone

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 27
Re: roundcube + dovecot imap (SSL/TLS)
« Reply #1 on: October 30, 2007, 01:32:55 AM »
do you have the server set as localhost?
i had that problem the first couple times i tried this out.

Offline s3bb1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: roundcube + dovecot imap (SSL/TLS)
« Reply #2 on: October 30, 2007, 03:20:20 AM »
yes the server is set as localhost - and I tried it with a normal IMAP connection and IMAP with SSL
but the result is the same.

you can see my problem at http://s3bb1.dyndns.org/web03/roundcubemail/
login is "test@s3bb1.dyndns.org" with password "test"

you can trie it maybe somebody here knows a solution for this problem

Offline Charlie R00t

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: roundcube + dovecot imap (SSL/TLS)
« Reply #3 on: November 27, 2007, 11:11:55 AM »
Greetings,
 What does your config/main.inc.php lines look like?
I also run dovecot-imap via ssl (imaps)
Worked first time w/o trouble(s).
The line to looks at are:

$rcmail_config['default_host'] = 'ssl://:993';


where is your Fully Qualified Domain Name
(could possibly work as localhost) but I chose my Domain Name.

Next line is:

$rcmail_config['default_port'] = 993; - note the port # (993)

also look at this line:

$rcmail_config['smtp_port'] = 25; - I use 25, but another possibility can be 465 for SSL

So if these are all correct on yours, you have other lines that are confusing the rest of this file -
and ultimately, your mail server(s).

HTH





Offline der-typ

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
roundcube + dovecot imap (SSL/TLS)
« Reply #4 on: November 12, 2010, 09:40:43 AM »
I know the Thread is very old, but i have the same situation now.
Did someone found the solution for this problem?

EDIT:
Found the Solution on
http://www.roundcubeforum.net/5-release-support/18-resolved-issues/2247-sqlite-problem-solved.html
« Last Edit: November 12, 2010, 11:50:14 AM by der-typ »