Author Topic: Auto-responder not working  (Read 462 times)

Offline d0325mgray

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Auto-responder not working
« on: April 18, 2019, 08:34:23 AM »
I'm running Roundcube Webmail 1.3.8. In the configuration options there is a "Responses" setting, which I assume was a way to create an auto-response without setting a sieve filter. I create a response but it is not working. I manage the Dovecot/Postfix server and I cannot find anyplace where the response text is stored.

Offline alec

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1,142
Re: Auto-responder not working
« Reply #1 on: April 18, 2019, 01:25:11 PM »
Settings > Responses has nothing to do with auto-responding, it's a mail templates/snippets feature.

Offline d0325mgray

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Auto-responder not working
« Reply #2 on: April 18, 2019, 07:41:41 PM »
So, what is the function of this configuration and where is mail/templates?

Offline JohnDoh

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2,218
Re: Auto-responder not working
« Reply #3 on: April 19, 2019, 05:18:20 AM »
this explains a bit about what responses are http://docs.roundcube.net/doc/help/1.1/en_US/mail/compose.html#mail-compose-responses

saved responses are stored in the database.
Roundcube Plugins: Contextmenu, SpamAssassin Prefs, and moreā€¦

Offline d0325mgray

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Auto-responder not working
« Reply #4 on: April 19, 2019, 08:55:14 PM »
I understand this now and, while it may be useful, it is still not what I am looking for.

I have tried to set up a filter using ManageSieve. It creates a vacation reply, which only gets executed once a day so, if someone sends more than one email per day, they only get one reply. I want to be able to have an auto-reply that is sent on receipt of every message.
« Last Edit: April 21, 2019, 01:37:28 PM by d0325mgray »