Author Topic: Quota/Disk Usage  (Read 13651 times)

Offline Heritz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
Quota/Disk Usage
« on: August 18, 2006, 05:54:38 PM »
Hi,

Would be great to have an indicator that tells you how much space you have and how much you are using. Something like a bar. I know that some servers doesn't support this feature, but you can set up an option to enable or disable it.

Regards!
Heritz

Offline Scubes13

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 48
Re: Quota/Disk Usage
« Reply #1 on: August 19, 2006, 10:23:07 AM »
Well, there is current disk quota reporting builtin to RoundCube. It displays along the bottom of the screen as:

"Disk usage: unknown" - if you do not have support
OR
"Disk usage: 42.27MB / 97.66MB (43%)" - if you do have support.

As for a bar that displays a visual indication of how full your inbox is, there was a post on the old forum about that. Someone had created code for a nice bar that would be across the bottom. It would be either Green, Yellow, or Red based on where you were in disk usage.

Anyone have that post anywhere?

Kevin L.

Offline bpat1434

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 673
Re: Quota/Disk Usage
« Reply #2 on: August 22, 2006, 10:51:06 AM »
That someone was me, and I'm looking into doing this again with the new beta. I'll see what I can come up with ;)
 
  

Offline Heritz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
Re: Quota/Disk Usage
« Reply #3 on: August 22, 2006, 11:44:29 AM »
You are right. But I got "Disk usage: unknown". What do I have to do with my server to enable this?

I have a dedicated server, so I can do anything to make it work. :P
Heritz

Reload

  • Guest
Re: Quota/Disk Usage
« Reply #4 on: August 22, 2006, 02:31:07 PM »
Any word on how to make this work on CPanel... ? :-\

Offline danz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Quota/Disk Usage
« Reply #5 on: August 22, 2006, 08:25:05 PM »
I saw this while browsing around and could be a simple solution to having a visual load bar with css.

http://applestooranges.com/blog/post/css-for-bar-graphs/?id=55


Code: [Select]
<style>
  .graph {
    position: relative; /* IE is dumb */
    width: 200px;
    border: 1px solid #B1D632;
    padding: 2px;
  }
  .graph .bar {
    display: block;
    position: relative;
    background: #B1D632;
    text-align: center;
    color: #333;
    height: 2em;
    line-height: 2em;      
  }
  .graph .bar span { position: absolute; left: 1em; }
</style>
<div class=&quot;graph&quot;>
  <strong class=&quot;bar&quot; style=&quot;width: 24%;&quot;>24%</strong>
</div>


Offline dracula

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Quota/Disk Usage
« Reply #6 on: August 23, 2006, 02:42:22 PM »
the quota display worked for out of the box and I was sooooo surprized !
For imp ( horde ) I had to create a hoot, enter the password of the cyrusadmin ... but for roundcube it worked just without doing anything. Great!
I already love roundcube! keep on the good work.

Offline Heritz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
Re: Quota/Disk Usage
« Reply #7 on: August 24, 2006, 11:22:20 AM »
Any word about what I need to add quota support to my server?
Heritz

Offline Slug

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 76
Re: Quota/Disk Usage
« Reply #8 on: August 24, 2006, 11:32:32 AM »
Quote from: Heritz
Any word about what I need to add quota support to my server?

You will have to sort that out with whoever you use for your server software...

Michael
Roundcube SVN 1335|PHP 5.2.4|hMailServer 5|Win 2003 SP2|IIS 6

Offline Heritz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
Re: Quota/Disk Usage
« Reply #9 on: August 24, 2006, 05:05:08 PM »
Ok, so whats the name of the "thingy" I need "IMAP Quota Support" ???
Heritz

Offline bpat1434

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 673
Re: Quota/Disk Usage
« Reply #10 on: August 24, 2006, 09:05:13 PM »
they would need to enable quota support within the IMAP client. It's Quota support. They should know what you're talking about.
 
  

Offline Heritz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
Re: Quota/Disk Usage
« Reply #11 on: August 24, 2006, 09:28:38 PM »
Thanks guys!
Heritz

Offline socksbb

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Quota/Disk Usage
« Reply #12 on: September 10, 2006, 12:25:26 PM »
Just as an FYI, on Cpanel servers, I can not get this to work ( quota for the accounts works in Thunderbird, but not RC )

Non Cpanel based accounts = fine

Offline 3mors

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Quota/Disk Usage
« Reply #13 on: September 22, 2006, 07:56:27 AM »
i set the quota to 10gb, but the webmail displays
Code: [Select]
Disk usage: 10.12MB / -2097.15MB (0%)where's the problem?
thanks

Offline Heritz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 58
Re: Quota/Disk Usage
« Reply #14 on: September 22, 2006, 02:13:57 PM »
Quote from: socksbb
Just as an FYI, on Cpanel servers, I can not get this to work ( quota for the accounts works in Thunderbird, but not RC )

Non Cpanel based accounts = fine
Any solution for cPanel servers? I have cPanel too, and I can't get the quota information. Pretty sad.
Heritz