Author Topic: Safe Mode - Attachments problem...  (Read 15329 times)

Reload

  • Guest
Safe Mode - Attachments problem...
« on: July 01, 2006, 07:01:53 AM »
I'm unable to include a attachment when sending a e-mail...  :'(

Looking in my logs file i see the following error:
[01-Jul-2006 12:57:53] PHP Warning: move_uploaded_file(): SAFE MODE Restriction in effect.
The script whose uid is 32192 is not allowed to access temp/127861862244a655235a568/rcmAttmnt7HtTKt owned by uid 99
in /home/[domainname]/public_html/webmail/program/steps/mail/upload.inc on line 42

Offline flosoft

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 349
    • http://flosoft.biz
Re: Safe Mode - Attachments problem...
« Reply #1 on: July 01, 2006, 07:19:05 AM »
did you change tmp to 777? maybe do chown?

Reload

  • Guest
Re: Safe Mode - Attachments problem...
« Reply #2 on: July 01, 2006, 07:21:29 AM »
Yup, temp was changed to 777 and the problem is there from the first mail...

Offline Prasad1337

  • Global Moderator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 114
Re: Safe Mode - Attachments problem...
« Reply #3 on: July 01, 2006, 07:28:31 AM »
try 755 ..

Reload

  • Guest
Re: Safe Mode - Attachments problem...
« Reply #4 on: July 01, 2006, 09:04:49 AM »
And again a No go... with a 755 still the same problem...  :(

[01-Jul-2006 15:00:36] PHP Warning: move_uploaded_file(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 32192 is not allowed to access /tmp/rcmAttmntFJjbU5 owned by uid 99 in /home/[domainname]/public_html/webmail/program/steps/mail/upload.inc on line 42

Offline flosoft

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 349
    • http://flosoft.biz
Re: Safe Mode - Attachments problem...
« Reply #5 on: July 01, 2006, 09:12:18 AM »
well did you try a chown to uid 32192?

Reload

  • Guest
Re: Safe Mode - Attachments problem...
« Reply #6 on: July 01, 2006, 09:54:19 AM »
Huh?

How do I do that.... I'm not the owner off the server....

Reload

  • Guest
Re: Safe Mode - Attachments problem...
« Reply #7 on: July 04, 2006, 08:32:05 AM »
anybody ?

Offline flosoft

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 349
    • http://flosoft.biz
Re: Safe Mode - Attachments problem...
« Reply #8 on: July 04, 2006, 03:11:59 PM »
In your FTP programm you can maybe try to set it to 7777 .
This should set it normally.

Reload

  • Guest
Re: Safe Mode - Attachments problem...
« Reply #9 on: July 04, 2006, 03:44:38 PM »
The problem is that because off the safe mode option my isp has in place
the server sets a different id to the temp folder then the process is using
from within RC.... Both the folders are set to 777 and there is still the
problem... my isp is using cpanel.... :-(

Offline Pride

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Safe Mode - Attachments problem...
« Reply #10 on: November 18, 2007, 02:00:46 AM »
Столкнулся с подобной проблемой, однако её решение заключается не в отключении безопасного режима, а в замене в config на полный путь к temp_dir:

$rcmail_config['temp_dir'] = 'temp/';
на
$rcmail_config['temp_dir'] = '/www/htdocs/webmail_domain/temp/';

потому что в .../program/steps/mail/upload.inc функция tempnam
не могла создать файл в 'temp/' и делала это в '/tmp' по умолчанию, что повлекло проблемы с безопасным режимом.