Author Topic: 500 Server Error for some users after working fine for a day.  (Read 6647 times)

Offline no1knows

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 23
500 Server Error for some users after working fine for a day.
« Reply #30 on: December 04, 2009, 09:17:36 AM »
oh I see.. how did you remove me? Just by changing the email address for my user?

If I try to delete my user row I get mysql errors.

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,518
    • http://SKaero.com/
500 Server Error for some users after working fine for a day.
« Reply #31 on: December 04, 2009, 09:30:20 AM »
I did it the hard way, I checked the user_id then deleted the all of the other fields in the database that had the same user_id then you can delete the the user.

Offline no1knows

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 23
500 Server Error for some users after working fine for a day.
« Reply #32 on: December 04, 2009, 10:22:05 AM »
ahah :)

ok I've done the same, so far so good but it may break tomorrow again!

are there any side-effects do you think? I will hide the error for now, unless it can be fixed?

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,518
    • http://SKaero.com/
500 Server Error for some users after working fine for a day.
« Reply #33 on: December 04, 2009, 10:34:25 AM »
I would teen to say that caching isn't going to work, however if it does fix the problem we can back track and find the point that its being called at and hopefully fine a better fix. If it doesn't work on your server check and see if does on mine, if it does then we will have more to work with.

Offline no1knows

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 23
500 Server Error for some users after working fine for a day.
« Reply #34 on: December 04, 2009, 11:17:46 AM »
Righto, I'll report back tomorrow on my findings!

Offline no1knows

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 23
500 Server Error for some users after working fine for a day.
« Reply #35 on: December 05, 2009, 06:01:44 AM »
Skaero - both servers seem to be working as expected now... which is good!

The above error is presumably showing up in your logs too (and caching not working?). Where can we go from here?

Cheers

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,518
    • http://SKaero.com/
500 Server Error for some users after working fine for a day.
« Reply #36 on: December 05, 2009, 08:33:48 AM »
Well that's good news! I am not getting that error on my server, but it may be because my mixed versions. I have been looking at whats happening and it doesn't seem to break caching. What does seam to be affected is the message count, when you login on my server 3 IMAP.messagecount records are created and instead of updating it next time you login it makes 3 new ones. That's going to be a rather big problem for your database because it does it for each user. Does your server do the same thing? I am still looking into it and trying to track the problem.

Offline no1knows

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 23
500 Server Error for some users after working fine for a day.
« Reply #37 on: December 05, 2009, 10:26:05 AM »
If you mean there are a lot of duplicate entries in the message table for each email then yes, I get the same...

Oh, i see where you mean, in the cache table. Yep, I am getting 3 entries each time I login...
« Last Edit: December 05, 2009, 10:42:25 AM by no1knows »

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,518
    • http://SKaero.com/
500 Server Error for some users after working fine for a day.
« Reply #38 on: December 05, 2009, 11:19:37 AM »
If you disable caching does the error message go away, and is it only when you login?

Offline no1knows

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 23
500 Server Error for some users after working fine for a day.
« Reply #39 on: December 05, 2009, 12:19:25 PM »
It does seem to only be on login... (i.e. if i refresh it goes away (when debug level is 4)).

It does not appear when caching is disabled...

Offline no1knows

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 23
500 Server Error for some users after working fine for a day.
« Reply #40 on: December 07, 2009, 10:04:23 AM »
any ideas SKaero?

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,518
    • http://SKaero.com/
500 Server Error for some users after working fine for a day.
« Reply #41 on: December 15, 2009, 10:00:27 AM »
Sorry for my delay in replying, I have look at the code and have run out of ideas. I would need to to the variables that are getting passed around to find out why if failing. You could try using the debug_logger plugin and see if it comes up I haven't used it before so I don't know how well it will work.