Author Topic: blank page  (Read 4780 times)

Offline etienne

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
blank page
« on: July 04, 2006, 10:47:39 AM »
hi everybody,

i searched this forum a few week ago about my blank page problem.
i found some answers, telling that blank pages accure, when there
is a problem with the databaseconnection. but i wasn't able to fix
the problem.

i'm working with windows 2000 server. php is installed and runs on
my iis webserver. the mysql database server runs on a remote machine.
as mailserver i use hMailServer. i tested sending and receving mails with
thunderbird and everything worked.

i did what's written here:
http://trac.roundcube.net/trac.cgi/wiki/Howto_Install

My Connectionstring:
mysql://myuser:mypassword@192.168.0.11/dbRoundcube

i tried my root account, but i didn't work.

can anybody help?

thanks, etienne

Offline trolley

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 19
Re: blank page
« Reply #1 on: July 04, 2006, 11:49:57 AM »
Have you checked your webserver's error log to see if you're getting any error output?

Offline etienne

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: blank page
« Reply #2 on: July 04, 2006, 02:41:46 PM »
there are no error outputs and no error log in mysql database.
is it possible to turn on logging in php?

my mailserver works. you can write mails to test@translate.ch and you
can download mails (password: test).

is there an example configuration for roundcube with mysql and mailserver
on a remote server?

are there known problems with mysql 4.1 should i upgrade to 5.0? problems
with php 4?

...

Offline flosoft

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 349
    • http://flosoft.biz
Re: blank page
« Reply #3 on: July 04, 2006, 03:08:47 PM »
In the config you can set the debug level to 8

Offline KingsX

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: blank page
« Reply #4 on: July 04, 2006, 06:29:30 PM »
Had the same problem.

I had:

mysql://myuser:mypassword@127.0.0.1/dbRoundcube

Changed it to:
mysql://myuser:mypassword@localhost/dbRoundcube

I thought it should be able to read 127.0.0.1 aswell but seems like it won't read ipadresses somehow.


Offline etienne

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: blank page
« Reply #5 on: July 05, 2006, 01:43:56 AM »
thanks for your replies.

i tried to turn debug level to 8 but i wasn't able to do so. how do i do
that? in php.ini?

i tried to install roundcube on my database server. i installed iis and
php and changed the connection to
mysql://user:pass@localhost/dbRoundcube'
it didn't work. it seems i do not have a problem with database connection.

then i tried a reinstallation.
i changed:
$INSTALL_PATH = dirname($_SERVER['SCRIPT_FILENAME']);

to

switch (php_sapi_name()){

case "apache":

$INSTALL_PATH = dirname($_SERVER['SCRIPT_FILENAME']);

break;

case "cgi":

case "cgi-fcgi":

$INSTALL_PATH = dirname($_SERVER

["PATH_TRANSLATED"]);

break;

}

i found this code in an other post in roundcubeforum, which
doesn't exist anymore. the problem is php on windows doesn't
seem to support this 'SCRIPT_FILENAME' var. But 'PATH_TRANSLATED' isn't
supported either.


Offline flosoft

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 349
    • http://flosoft.biz
Re: blank page
« Reply #6 on: July 05, 2006, 02:57:12 PM »
Quote
i tried to turn debug level to 8 but i wasn't able to do so. how do i do
that? in php.ini?

In the main.inc.php there is a value.

Offline xoqez

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 84
Re: blank page
« Reply #7 on: July 06, 2006, 05:13:07 AM »
I had a remote installation and it did not like my ip either

I ended up doing on the actual server and using localhost and it worked

Have people used it with the an IP?
--
Venond; using roundcube since June 2006
www.venond.com

Offline flosoft

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 349
    • http://flosoft.biz
Re: blank page
« Reply #8 on: July 06, 2006, 10:50:15 AM »
No. But many MySQL Servers only accept local connections!

Offline xoqez

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 84
Re: blank page
« Reply #9 on: July 07, 2006, 04:15:49 AM »
I have checked and my mysql is only local connections. answered my question.
--
Venond; using roundcube since June 2006
www.venond.com

Offline flosoft

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 349
    • http://flosoft.biz
Re: blank page
« Reply #10 on: July 07, 2006, 07:48:09 AM »
Closing and Moving to resolved.