Author Topic: Password plugin  (Read 4181 times)

Offline link7722

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Password plugin
« on: May 19, 2010, 07:55:49 PM »
I need some help using the password plugin.My users are stored in local accounts (/etc/passwd) in the same machine as Roundcube.I am wondering if with the chpasswd driver of the plugin is possible to allow my users to change their passwords.I am using OpenSuse 11.1.
Thank you

Offline whardy128

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Password plugin
« Reply #1 on: May 20, 2010, 11:32:16 AM »
I have the same setup (local accounts, same machine as roundcube).  I have enabled the chpasswd driver, but when I try and change a password it says, "Could Not Save New Password."

Any help would be appreciated.

Offline whardy128

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Password plugin
« Reply #2 on: May 21, 2010, 01:55:05 PM »
Update:  I have the chpasswd driver working with 0.4-beta on Fedora 11 with Apache.  My users are local users.

Here's how I got it to work:

1: enable the "password" plugin that comes with roundcube.
2: set it to use the chpasswd driver
3: type visudo
4: Add the following lines in this order(replace "apache" with the account that your apache install runs under and make sure you have the correct path to the chpasswd program):

    Defaults:apache !requiretty
    apache   ALL=NOPASSWD:   /usr/sbin/chpasswd

Offline edwardally

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 10
Password plugin
« Reply #3 on: August 24, 2010, 06:26:19 AM »
Quote from: whardy128;27600
Update:  I have the chpasswd driver working with 0.4-beta on Fedora 11 with Apache.  My users are local users.

Here's how I got it to work:

1: enable the "password" plugin that comes with roundcube.
2: set it to use the chpasswd driver
3: type visudo
4: Add the following lines in this order(replace "apache" with the account that your apache install runs under and make sure you have the correct path to the chpasswd program):

    Defaults:apache !requiretty
    apache   ALL=NOPASSWD:   /usr/sbin/chpasswd


I also having the same problem and I follow what your suggested but no luck at all.
I'm using Redhat Linux Fedora 8
Thanks,

Edward Chew

Offline freebird

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • http://www.discountrosettastone4u.com/
Password plugin
« Reply #4 on: August 26, 2010, 05:52:47 AM »
This plugin allows the user to change their password from the comfort of their webmail interface when it's stored in a SQL database

Offline andy2008

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Password plugin
« Reply #5 on: October 29, 2010, 08:20:11 AM »
I also need help with the password utility. Can't get it to work... I am using postfix with virtual mailboxes and the virtual users and passwords are stored in /home/virtualmailbox/passwd and /home/virtualmailbox/shadow. Passwords are stored in CRAM-MD5, generated with dovecotpw.

Is there some way of doing this? Thank you!

Offline andy2008

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Password plugin
« Reply #6 on: October 31, 2010, 05:35:48 AM »
Never mind, I made a custom script to change virtual mailbox passwords, I also modified the chpasswd.php file to work with dovecotpw and virtual mailbox accounts. Everything works perfectly now ;)

Offline dziobak

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 184
Password plugin
« Reply #7 on: October 31, 2010, 03:11:37 PM »
you can use pappasd to change password from RC

Offline edkedk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Password plugin
« Reply #8 on: March 16, 2011, 05:57:55 AM »
Hello,

A working solution (my fix) to get the chpasswd driver working in the password plugin, look over here:

http://www.roundcubeforum.net/7-third-party-contributions/46-api-based-plugins/7235-password-plugin-problem-chpasswd.html

Greetings,
Erik de Keijzer

Offline EMI

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Password plugin
« Reply #9 on: March 27, 2018, 11:40:15 AM »
Hi
[Newbie]
Is there anyone who might be able to assist me with configuring the roundcube password plugin on a webhost instance of roundcube?
I've followed the roundcube password configuration README, but it doesn't make the password change function enabled in the individual accounts. I have also seen a fe different approaches, but as of yet have not found one which just works.
Any help, guidance or suggestions are greatly appreciated.
ME

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,413
    • http://SKaero.com/
Re: Password plugin
« Reply #10 on: March 27, 2018, 12:03:32 PM »
What control panel does your web host use?

Offline zscorp

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Password plugin
« Reply #11 on: July 03, 2018, 02:58:42 AM »
hi there i am trying to fix the same issue  since week :D
pls let us know how to fix this password plugin issue.
tks