Author Topic: Change Password Patch for DirectAdmin installations  (Read 20950 times)

Offline BoerbooM

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Change Password Patch for DirectAdmin installations
« on: October 12, 2006, 01:18:25 PM »
I am glad to announce the Change Password Patch for DirectAdmin Installations. Since DirectAdmin servers hands out the option to change mail passwords webbased, I decided to make this patch to use the DirectAdmin features along with Roundcube. This patch is based in the standard release of Change Password Patch for cPanel Installations, not CVS mods applied.



Feel free to give me any comments or suggestions you may have.

***

As you might have noticed by now, Im quite lazy... Thats why I just modified Heritz plugin and almost copied his post...
http://roundcubeforum.net/forum/index.php?topic=711.msg3155#msg3155

Hope you guys wont mind ;)

Peace 8)

Offline silicom

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Change Password Patch for DirectAdmin installations
« Reply #1 on: November 04, 2006, 08:20:00 AM »
Hi BoerbooM,

I applied your patch. Seems however, that I'm not getting it to work. When clicking on the password tab, I'm not getting the correct window (getting the settings window instead), although the password tab is the one being highlighted.

I've gone through the scripts, and can't figure it out. I'm using the latest SVN checkout, so the lines were a bit different, but as far as I can see, it should work.

Anyone gotten the same bug, or can confirm that it works on SVN build as of 4 Nov 06?

Offline BoerbooM

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Change Password Patch for DirectAdmin installations
« Reply #2 on: November 05, 2006, 02:39:09 PM »
If I got any time, I'll try to install the latest SVN tomorrow and check it out..

Offline silicom

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Change Password Patch for DirectAdmin installations
« Reply #3 on: November 05, 2006, 05:59:40 PM »
Quote from: BoerbooM
If I got any time, I'll try to install the latest SVN tomorrow and check it out..

Thanks! I'm just trying to figure out whether it's a compatibility issue/bug, or a version issue.

Offline sandlizardz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 27
Re: Change Password Patch for DirectAdmin installations
« Reply #4 on: November 19, 2006, 06:52:49 PM »
Thanks for this patch. It is a lifesaver...lol
Integrity is a mindset that guides our personal and professional behavior requiring honesty, trustworthiness and character!

http://www.sandlizardz.com

Offline tnuz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Change Password Patch for DirectAdmin installations
« Reply #5 on: November 27, 2006, 10:48:33 AM »
Great feature! Thanx for that!

First I coundn't change any password.
After some digging around I found out that there is a hostname in passwd.inc that isn't mine ;)
So I changed passwd.inc

from:
    $da_host = 'ownzak.nl';
to:
    $da_host = 'localhost';

Now it's working ok.

Offline kanari3

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Change Password Patch for DirectAdmin installations
« Reply #6 on: November 28, 2006, 03:29:42 AM »
Confirmed, had the same.
Geuss Boerboom made this
on a monday morning :P

Offline BoerbooM

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Change Password Patch for DirectAdmin installations
« Reply #7 on: January 07, 2007, 08:50:21 PM »
Updated...

It works with the 0.1-beta2 release
Dated: December 22, 2006

Mainly changed some typo's and line numbers. Nothing code based.

Still works fine for me!

Offline 123123

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 13
Re: Change Password Patch for DirectAdmin installations
« Reply #8 on: February 01, 2007, 05:23:04 AM »
The pasword tab doesnt work, when i press on it - no action

Offline brycem

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Change Password Patch for DirectAdmin installations
« Reply #9 on: February 01, 2007, 06:58:36 AM »
i keep getting a message saying:

An Error Occured While Saving

can anyone help

Offline IMcomGuy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Change Password Patch for DirectAdmin installations
« Reply #10 on: March 14, 2007, 03:38:20 AM »
I am getting this error as well. I have applied the patch exactly as instructed within the HowTo.txt file.

The password tab loads properly, but upon saving it fails. Is there some other option in DA we must enable to allow users to change their password outside of the DA interface? I am running DA v1.29.1. Any assistance would be greatly appreciated!

EDIT: I'm stupid, nevermind. Edited the passwd.inc file to my hostname, and bam, worked like a charm! Thanks for the outstanding utility for DA!

Offline W0153R

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Change Password Patch for DirectAdmin installations
« Reply #11 on: October 17, 2007, 05:46:49 AM »
For the latest svn-trunk version, do the following:
Instead of:
Quote
#
# Open: program/include/main.inc
#

# Find: (line: 1253)

    // USER SETTINGS

# After add:

    'userpasswd' => 'rcmail_passwd_form',

Do this:
Quote
#
# Open: program/steps/settings/func.inc
#

# Find: (line: 271)

// register UI objects
$OUTPUT->add_handlers(array(

# After add:

 'userpasswd' => 'rcmail_passwd_form',

Offline syahzul

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Change Password Patch for DirectAdmin installations
« Reply #12 on: November 23, 2007, 07:04:56 AM »
hi BoerbooM,

thank you for this patch. but it seems not working with roundcube 0.1 rc2. the password not change at all. do u have any suggestion?

thank you.

Offline Kyvill

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Change Password Patch for DirectAdmin installations
« Reply #13 on: June 12, 2008, 06:22:44 AM »
Is it possible to re-code this plug-in so it is working perfect?
There are some problems occuring when coding it in 0.1.1

The problem is that the tabs aint working perfect. When you go on tab Password and want to go back to Preferences, you cant.
Also when changing password. when changed, you go to the preferences tab which looks like the Password tab (also not able to click any other tabs in the preferences)

Offline esteban

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Change Password ROUNDCUBE
« Reply #14 on: August 08, 2008, 03:42:35 PM »
Good afternoon, could you help me please with the script or patch to apply to change password plugin in ROUNCUBE??

Thanks