Author Topic: Install problems  (Read 6444 times)

Offline Nonsense

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 17
Re: Install problems
« Reply #15 on: October 26, 2006, 08:42:59 PM »
Ok.
I'm not that used to using either of these programs but I think I got the hang of it.

The imap on telnet just hooks up and tells mee a bunch of facts about the server like:

Code: [Select]
*Ok [CAPABILITY IMAP4rev1 VIDPLUS CHILDREN NAMESPACE THREAD=ORDERSUBJECT THRE
AD=REFERENCES SORT QUOTA IDLE ACL ACL2=UNION] Courier=IMAP Ready.

The nslookup tells me this:

Code: [Select]
Server: imap.mydomain.xxx
Address: (server ip)

DNS timed out.
timeout was 2 seconds.
*** Request to imap.mydomain.xxx timed-out

Offline daashag

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 198
Re: Install problems
« Reply #16 on: October 26, 2006, 08:52:18 PM »
If you can connect via telnet then its resolving. Try using the defaults in the main.inc.php

Offline Nonsense

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 17
Re: Install problems
« Reply #17 on: October 26, 2006, 08:56:45 PM »
Still no go.
(I guess that you ment changing the value for the imap-server + port as well as the smtp though)

Offline daashag

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 198
Re: Install problems
« Reply #18 on: October 26, 2006, 09:03:51 PM »
The imap server is listening on port 143, you confirmed that through telnet

I believe when you login into RC you only log into the imap server. You don't actually log into the smtp server until you send an email.

Enter just your imap server the same one you used in the telnet command in the server field of the login page

Offline Nonsense

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 17
Re: Install problems
« Reply #19 on: October 26, 2006, 09:07:47 PM »
You're right!
That's it!

Thanks!

The only reason that was using port 25 is because my host support told me to.
(Argghhhh!)

Offline daashag

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 198
Re: Install problems
« Reply #20 on: October 26, 2006, 09:12:35 PM »
Yeah its usually something simple.

Enjoy