Author Topic: Install fails for me.  (Read 13957 times)

Offline staticnz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Install fails for me.
« on: July 07, 2006, 06:24:07 AM »
After installing the 0.1 beta, and doing all the required configuration, I go to the directory via a browser and get this error:

Code: [Select]
Warning: main(include/rcube_shared.inc): failed to open stream: No such file or directory in /home/.bartlett/staticr/staticreality.co.nz/roundcube/index.php on line 73

Fatal error: main(): Failed opening required 'include/rcube_shared.inc' (include_path='/dh/cgi-system/:/dh/cgi-system/program:/dh/cgi-system/program/lib:.:/usr/local/lib/php') in /home/.bartlett/staticr/staticreality.co.nz/roundcube/index.php on line 73

Any ideas on how to fix this?

Offline kidmock

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Install fails for me.
« Reply #1 on: July 07, 2006, 06:35:28 AM »
check your permissions. Make sure the user your web server owns the files.

Offline staticnz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Install fails for me.
« Reply #2 on: July 07, 2006, 07:46:36 AM »
I just set all the permissions for the roundcube folder and its contents to 755. Same error :(

Offline flosoft

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 349
    • http://flosoft.biz
Re: Install fails for me.
« Reply #3 on: July 07, 2006, 07:48:56 AM »
Did you try 777?

Offline staticnz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Install fails for me.
« Reply #4 on: July 07, 2006, 07:52:16 AM »
No, what finally worked just now was manually setting the $INSTALL_PATH in index.php

Weird that it didn't sort itself out automatically though.

Offline flosoft

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 349
    • http://flosoft.biz
Re: Install fails for me.
« Reply #5 on: July 07, 2006, 07:52:52 AM »
Moving to resolved

Offline kidmock

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Install fails for me.
« Reply #6 on: July 07, 2006, 08:29:33 AM »
Just a hunch. But I'm guessing it has to do with the dot (making your home directory hidden) in your path.

I'd be interested to see if this is reproducible.


Offline staticnz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: Install fails for me.
« Reply #7 on: July 07, 2006, 08:30:30 AM »
in case it helps, this is happening on Dreamhost hosting.

Offline JJP0223

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Install fails for me.
« Reply #8 on: July 08, 2006, 12:26:11 PM »
I am also using Dreamhost and have ran into the same problem. I am hosting the domain at http://mydomain.com/mail, and I was wondering what I should set the $INSTALL_PATH to, and which one I should change?

Offline flosoft

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 349
    • http://flosoft.biz
Re: Install fails for me.
« Reply #9 on: July 09, 2006, 05:01:17 PM »
INSTALL_PATH was fixed in Rev. 274.

Offline occamsrazor

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Install fails for me.
« Reply #10 on: October 29, 2006, 10:11:45 AM »
I'm also having a similar problem with error:

Warning: main(include/rcube_shared.inc): failed to open stream: No such file or directory in /home/bpcurt2/public_html/roundcubemail/index.php on line 79

Fatal error: main(): Failed opening required 'include/rcube_shared.inc' (include_path='/home/bpcurt2/public_html/roundcubemail/:/home/bpcurt2/public_html/roundcubemail/program:/home/bpcurt2/public_html/roundcubemail/program/lib:.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/bpcurt2/public_html/roundcubemail/index.php on line 79

I've checked and the permissions are 777.

One thing I didn't understand is in the Install instructions here:

http://trac.roundcube.net/trac.cgi/wiki/Howto_Install

It says things like "The two files are in the "/config/" directory of Roundcube" and "Next we execute the SQL file found in the "/SQL/" directory in Roundcube" but the roundcube files I downloaded here:

http://prdownloads.sourceforge.net/roundcubemail/roundcubemail-0.1beta2.tar.gz?download

are all in one single directory with no sub-directories...

Thanks in advance for any help you can give...

Ben


Offline daashag

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 198
Re: Install fails for me.
« Reply #11 on: October 29, 2006, 10:26:41 AM »
Did you do untar or unzip the file?

(using WinZip? or "tar xvfz roundcubemail-0.1beta.tar.gz)

Offline occamsrazor

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Install fails for me.
« Reply #12 on: October 29, 2006, 10:30:06 AM »
I used IZArc on Windows... but have other programs I can try...
So you are saying there SHOULD be sub-directories within the roundcubemail folder?

Many thanks, Ben

Offline daashag

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 198
Re: Install fails for me.
« Reply #13 on: October 29, 2006, 10:37:56 AM »
definitely try using winrar it will read a tar file

Offline occamsrazor

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Install fails for me.
« Reply #14 on: October 29, 2006, 10:53:27 AM »
All I can so is... Doh!
Yes Winrar did the trick and I now have sub-directories. Will try it again.
Many thanks for your help....
Regards,
Ben