Author Topic: cant get features to work right a lot of icons grayed out  (Read 3379 times)

Offline Nox

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
cant get features to work right a lot of icons grayed out
« on: November 17, 2011, 07:44:41 AM »
i dont know if this is the right area to post in, but here is my problems,

setup:
roundcube: 6.0
apache,php,mysql
hmailserver
server is a windows xp setup running xamp.

used for viewing:
windows 7
firefox,chrome,and IE 9


i installed roundcube and i have it able to login, and i get logs in my hmailserver to say its connecting, i also get the right folders in imap to display correctly.

not much else works.
most icons are grayed out or features are really wonky (send, and the settings preferences menu does not work, among other things)

the send interface, the text box for the body of a message(email) is offset in IE 9 and over lapping the subject box (in chrome and firefox its the complete area and over laping the subject box too)
im also not getting the html interface at all.

im not getting any send button either.

in the settings area i get a preferences menu but nothing is clickable.

now to note i found mail4us.net, and there demo works perfectly, i can do everything just fine.
i have even installed some of the addons (in another copy of roundcube 6.0) and each one i try works fine save the problems i have told you about above(nothing changes with that part)

i have canvased the forum here for a solution, i have found some related solutions none have worked so far, and none i have found are my problem. ive been trying to fix this problem for 2 days now, for about 8 hours each.
so im kinda at wits end here right now.

what is required of me to track down and fix this problem please. or anyone have suggestions on what to do.
i really like this program(script) and my church would love a webmail interface.

please ask me anything you need ill try and provide the info
i have complete control over all of the web setup, i have installed everything myself, and my email and webservers have been up for years with fairly recent updates to current versions for mysql,php,apache etc. as well as hmailserver.

thank you in advance for any help you my provide, i will be most grateful for any and all assistance in this matter.
Johnny

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,534
    • http://SKaero.com/
cant get features to work right a lot of icons grayed out
« Reply #1 on: November 17, 2011, 08:58:29 PM »
Anything in your RoundCube error log? Any errors on your browsers JS console?

Offline Nox

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
cant get features to work right a lot of icons grayed out
« Reply #2 on: November 18, 2011, 09:45:14 AM »
i seam to have a new problem today, cant log in
heres the imap file text and the error log too

info has been xxxx 'ed out

error

[18-Nov-2011 09:37:15 -0500]: PHP Error: Failed to load plugin file C:/home/www/xxxx.org/webmail/roundcubemail-0.6/plugins\sendmessage\sendmessage.php in C:\home\www\xxxxx.org\webmail\roundcubemail-0.6\program\include\rcube_plugin_api.php on line 196 (POST /webmail/roundcubemail-0.6/?_task=login&_action=login)
[18-Nov-2011 09:37:15 -0500]: PHP Error: Access denied for new user xxx@xxxx.org. 'auto_create_user' is disabled in C:\home\www\xxxx.org\webmail\roundcubemail-0.6\program\include\rcmail.php on line 877 (POST /webmail/roundcubemail-0.6/?_task=login&_action=login)
[18-Nov-2011 09:37:15] PHP Warning:  Invalid argument supplied for foreach() in C:\home\www\xxxx.org\webmail\roundcubemail-0.6\plugins\taskbar\taskbar.php on line 60


imap
[18-Nov-2011 09:37:15 -0500]: [DD24] C: A0002 LOGIN xxx@xxx.org xxx
[18-Nov-2011 09:37:15 -0500]: [DD24] S: A0002 OK LOGIN completed
[18-Nov-2011 09:37:15 -0500]: [DD24] C: A0003 NAMESPACE
[18-Nov-2011 09:37:15 -0500]: [DD24] S: * NAMESPACE (("" ".")) NIL (("#Public" "."))
[18-Nov-2011 09:37:15 -0500]: [DD24] S: A0003 OK namespace command complete
[18-Nov-2011 09:37:15 -0500]: [DD24] C: A0004 LOGOUT
[18-Nov-2011 09:37:15 -0500]: [DD24] S: * BYE Have a nice day
[18-Nov-2011 09:37:15 -0500]: [DD24] S: A0004 OK Logout completed


thanks for the help, sorry for the new problem... i really would love to get this to work...
im most grateful
Johnny
ps once i can login, as its not right now, ill clear the logs and post all that happens when it logs in

Offline Nox

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
cant get features to work right a lot of icons grayed out
« Reply #3 on: November 18, 2011, 09:57:08 AM »
last post didnt seam to post

i took out the sendmessage and taskbar plugs from config file and i made auto_create_user (true)
and i have new errors


[18-Nov-2011 09:49:56 -0500]: DB Error: MDB2 Error: constraint violation Query: _doQuery: [Error message: Could not execute statement] [Last executed query: EXECUTE mdb2_statement_mysql_5160cb12e944159c0f098c35359ef3625ebf1ec1e USING @0, @1, @2, @3] [Native code: 1062] [Native message: Duplicate entry 'xxxxx@xxxxx.org-localhost' for key 'username']  in C:\home\www\xxxxx.org\webmail\roundcubemail-0.6\program\include\rcube_mdb2.php on line 713 (POST /webmail/roundcubemail-0.6/?_task=login&_action=login)
[18-Nov-2011 09:49:56 -0500]: PHP Error: Failed to create new user in C:\home\www\xxxxx.org\webmail\roundcubemail-0.6\program\include\rcube_user.php on line 511 (POST /webmail/roundcubemail-0.6/?_task=login&_action=login)
[18-Nov-2011 09:49:56 -0500]: PHP Error: Failed to create a user record. Maybe aborted by a plugin? in C:\home\www\xxxxx.org\webmail\roundcubemail-0.6\program\include\rcmail.php on line 869 (POST /webmail/roundcubemail-0.6/?_task=login&_action=login)
[18-Nov-2011 09:50:06] MDB2 Error: constraint violation (-3): _doQuery: [Error message: Could not execute statement]
[Last executed query: EXECUTE mdb2_statement_mysql_53db7df17cc6dc129da5de57cfd9b4695347f5313 USING @0, @1, @2, @3]
[Native code: 1062]
[Native message: Duplicate entry 'xxxxx@xxxxx.org-localhost' for key 'username']


[18-Nov-2011 09:50:06 -0500]: DB Error: MDB2 Error: constraint violation Query: _doQuery: [Error message: Could not execute statement] [Last executed query: EXECUTE mdb2_statement_mysql_53db7df17cc6dc129da5de57cfd9b4695347f5313 USING @0, @1, @2, @3] [Native code: 1062] [Native message: Duplicate entry 'xxxxx@xxxxx.org-localhost' for key 'username']  in C:\home\www\xxxxx.org\webmail\roundcubemail-0.6\program\include\rcube_mdb2.php on line 713 (POST /webmail/roundcubemail-0.6/?_task=login&_action=login)
[18-Nov-2011 09:50:06 -0500]: PHP Error: Failed to create new user in C:\home\www\xxxxx.org\webmail\roundcubemail-0.6\program\include\rcube_user.php on line 511 (POST /webmail/roundcubemail-0.6/?_task=login&_action=login)
[18-Nov-2011 09:50:06 -0500]: PHP Error: Failed to create a user record. Maybe aborted by a plugin? in C:\home\www\xxxxx.org\webmail\roundcubemail-0.6\program\include\rcmail.php on line 869 (POST /webmail/roundcubemail-0.6/?_task=login&_action=login)

thanks again for any help

Offline SKaero

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5,534
    • http://SKaero.com/
cant get features to work right a lot of icons grayed out
« Reply #4 on: November 19, 2011, 07:03:01 AM »
It looks like your have database problems, try removing the database and reloading it from the mysql.initial.sql file and make sure the database user has full permissions to the database.

Offline searchy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
cant get features to work right a lot of icons grayed out
« Reply #5 on: December 06, 2011, 08:54:29 AM »
I have a fresh install (fresh db) and for several users I get the same error. But not all users :o

Offline Nox

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
cant get features to work right a lot of icons grayed out
« Reply #6 on: January 31, 2012, 05:22:56 PM »
i have
hmailserver: v 5.3.3-b1846
xampp:
Apache/2.2.14 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/0.9.8l mod_autoindex_color PHP/5.3.1 mod_apreq2-20090110/2.7.1 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1
mysql: 5.1.41
roundcube: roundcubemail-0.7.1
i set up roundcube a few times now and im having really big problems, i am now the farthest i have gotten tho.

i can login and get the first page fine.

when going to the compose email i cant get the html compose box to show right its offset just even with the carbon copy line and takes up the rest of the page.
i cant send both icons are grayed out.
i cant do any editing, items are there in the menu but nothing happens.

i dont get any messages there are messages on the server too, and i can see them and send fine in outlook.

i havent a clue whats wrong, i been trying to battle this since version roundcube 0.40, ive re-installed many times, and i just did a fresh install today, i dont get it. ive done other installs and i know what im doing, it all seams fine, install is green across the board and send and test the two test items on the last page just fine.

thank you in advance for any help you may provide
i just also deleted the roundcubemail database (dropped it) and re-installed via the mysql in the sql folder clean. still no joy i dont get it

Offline Nox

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
cant get features to work right a lot of icons grayed out
« Reply #7 on: January 31, 2012, 05:31:53 PM »
i fixed it i realized that the .htaccess files are stopping xampp from working(they always have on my setup, renamed them it works fine now