Author Topic: Why SMTP Error (250): Authentication failed?  (Read 1513 times)

Offline maximise

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 17
Re: Why SMTP Error (250): Authentication failed?
« Reply #15 on: February 21, 2019, 01:57:09 AM »
It sounds like roundcube is working properly and that log entry says that sendmail queued the message for delivery. I think you are going to have to keep tracing the message through the delivery process to find out where its gone. Perhaps the sendmail community can help you.

SMTP debug:

[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Recv: 220 *DOMAIN* ESMTP Postfix
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Send: EHLO localhost
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Recv: 250-*DOMAIN*
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Recv: 250-PIPELINING
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Recv: 250-SIZE 10240000
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Recv: 250-VRFY
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Recv: 250-ETRN
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Recv: 250-STARTTLS
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Recv: 250-ENHANCEDSTATUSCODES
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Recv: 250-8BITMIME
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Recv: 250 DSN
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Send: MAIL FROM:<admin@*DOMAIN*>
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Recv: 250 2.1.0 Ok
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Send: RCPT TO:<admin@*DOMAIN*>
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Recv: 250 2.1.5 Ok
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Send: DATA
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Recv: 354 End data with <CR><LF>.<CR><LF>
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Send: MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8;
 format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Date: Thu, 21 Feb 2019 09:48:09 +0300
From: admin@*DOMAIN*
To: admin@*DOMAIN*
Subject: =?UTF-8?Q?=D1=84=D0=B0=D1=84?=
Message-ID: <59fe8aca337dfe66045682d73eda1cf3@*DOMAIN*>
X-Sender: admin@*DOMAIN*
User-Agent: Roundcube Webmail/1.3.8

test
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Send:
.
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Recv: 250 2.0.0 Ok: queued as D459022B95E1
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Send: QUIT
[21-Feb-2019 09:48:09 +0300]: <8n0nfa0s> Recv: 221 2.0.0 Bye

Offline maximise

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 17
Re: Why SMTP Error (250): Authentication failed?
« Reply #16 on: February 21, 2019, 02:01:07 AM »
Turn on debugging and check the Roundcube logs. Maybe you overwrote your config file? And the defaults are hitting the wrong port on the server that doesn't support authentication.

Port = 25 on all config files.

Quote
Did you git pull from a release tag or master?

I don't understand what you mean.

Offline maximise

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 17
Re: Why SMTP Error (250): Authentication failed?
« Reply #17 on: February 22, 2019, 01:41:12 AM »
I can't find the problem  :(

Offline maximise

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 17
Re: Why SMTP Error (250): Authentication failed?
« Reply #18 on: February 22, 2019, 03:10:20 AM »
My postfix smtp config:

virtual_mailbox_base = /home/mail
virtual_alias_maps = proxy:mysql:/etc/postfix/mysql_virtual_alias_maps.cf
virtual_mailbox_domains = proxy:mysql:/etc/postfix/mysql_virtual_domains_maps.cf
virtual_mailbox_maps = proxy:mysql:/etc/postfix/mysql_virtual_mailbox_maps.cf
virtual_minimum_uid = 1024
virtual_uid_maps = static:1024
virtual_gid_maps = static:1024
virtual_transport = dovecot
dovecot_destination_recipient_limit = 1

smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_sasl_exceptions_networks = $mynetworks
smtpd_sasl_security_options = noanonymous
broken_sasl_auth_clients = yes
smtpd_sasl_type = dovecot
smtpd_sasl_path = /var/spool/postfix/private/auth

smtpd_tls_cert_file = /etc/ssl/mail/public.pem
smtpd_tls_key_file = /etc/ssl/mail/private.key
smtpd_use_tls = yes
smtpd_tls_auth_only = yes



Offline maximise

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 17
Re: Why SMTP Error (250): Authentication failed?
« Reply #19 on: February 25, 2019, 07:59:47 AM »

Offline maximise

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 17
Re: Why SMTP Error (250): Authentication failed?
« Reply #20 on: March 04, 2019, 02:34:11 AM »
Any solutions ?