Author Topic: addressbook in compose window  (Read 61275 times)

Offline jvp

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
addressbook in compose window
« Reply #75 on: March 07, 2010, 02:21:28 PM »
after creating the previously requested 'config.inc.php' file dupped from 'config.inc.php.dist'.

A.) suddenly there is a new folder structure. where once i had the std boxes plus added folders/subs on the same level, now all my old tree structure has been put under INBOX. there are now new std Drafts, Junk, Sent, and Trash and a bunch of new ones added [see the last eight (8) folders, infra]:
C: lmb LIST "" "*"
S: * LIST (\HasChildren) "." "INBOX"
S: * LIST (\HasChildren) "." "INBOX.Sent"
S: * LIST (\HasNoChildren) "." "INBOX.Sent.Sent - VF"
S: * LIST (\HasNoChildren) "." "INBOX.2secure-us"
S: * LIST (\HasNoChildren) "." "INBOX.VF"
S: * LIST (\HasChildren) "." "INBOX.webdev"
S: * LIST (\HasNoChildren) "." "INBOX.webdev.php"
S: * LIST (\HasNoChildren) "." "INBOX.MTA Notices"
S: * LIST (\HasNoChildren) "." "INBOX.vetsorders-com"
S: * LIST (\HasNoChildren) "." "INBOX.Junk"
S: * LIST (\HasNoChildren) "." "INBOX.ACCOUNTS"
S: * LIST (\HasNoChildren) "." "INBOX.Trash"
S: * LIST (\HasNoChildren) "." "INBOX.Drafts"
S: * LIST (\HasNoChildren) "." "Trash"
S: * LIST (\HasNoChildren) "." "Drafts"
S: * LIST (\HasNoChildren) "." "gnupg"
S: * LIST (\HasNoChildren) "." "spamassassin"
S: * LIST (\HasNoChildren) "." "usermin"
S: * LIST (\HasNoChildren) "." "tmp"
S: * LIST (\HasNoChildren) "." "Sent"
S: * LIST (\HasNoChildren) "." "Junk"
S: lmb OK List completed.

going to the settings⇒preferences⇒special folders panel shows only '--' without any drop-down, so the new folder tree does not seem to come through.

B.) here are the logged errors:
   1. IMAP Error: Authentication for *** user *** failed (LOGIN): "a001 NO [AUTHENTICATIONFAILED] Authentication failed." (GET *** doc path ***3.1/?_task=settings&_action=)
   2. PHP Warning:  fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in *** full path ***3.1/program/lib/imap.inc on line 205
   3. PHP Warning:  fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in *** full path ***3.1/program/lib/imap.inc on line 205
   4. IMAP Error: Authentication for *** user *** failed (LOGIN): "a001 NO [AUTHENTICATIONFAILED] Authentication failed." (GET *** doc path ***3.1/?_task=settings&_action=edit-prefs&_section=folders&_framed=1)
   5. PHP Warning:  fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in *** full path ***3.1/program/lib/imap.inc on line 205
   6. PHP Warning:  fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in *** full path ***3.1/program/lib/imap.inc on line 205
   7. PHP Warning:  fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in *** full path ***3.1/program/lib/imap.inc on line 205
   8. IMAP Error: Authentication for *** user *** failed (LOGIN): "a001 NO [AUTHENTICATIONFAILED] Authentication failed." (GET *** doc path ***3.1/?_task=settings&_action=edit-prefs&_section=folders&_framed=1)
   9. PHP Warning:  fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in *** full path ***3.1/program/lib/imap.inc on line 205
  10. PHP Warning:  fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in *** full path ***3.1/program/lib/imap.inc on line 205
  11. PHP Warning:  fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in *** full path ***3.1/program/lib/imap.inc on line 205
  12. IMAP Error: Authentication for *** user *** failed (LOGIN): "a001 NO [AUTHENTICATIONFAILED] Authentication failed." (GET *** doc path ***3.1/?_task=settings&_action=edit-prefs&_section=folders&_framed=1)
  13. PHP Warning:  fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in *** full path ***3.1/program/lib/imap.inc on line 205
  14. PHP Warning:  fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in *** full path ***3.1/program/lib/imap.inc on line 205

these errors resulted from my nosing about the settings to see what was going on with the folders.

C.) please note that the imap non-auth's, supra, are bogus since the front-end login, infra, for the user obviously succeeds.   C: a001 LOGIN "*** user ***" "*** encoding ***"
S: a001 NO [AUTHENTICATIONFAILED] Authentication failed.
S: * OK [CAPABILITY IMAP4rev1 LITERAL+ SASL-IR LOGIN-REFERRALS ID ENABLE STARTTLS AUTH=PLAIN AUTH=LOGIN] Dovecot ready.
C: cp01 CAPABILITY
S: * CAPABILITY IMAP4rev1 LITERAL+ SASL-IR LOGIN-REFERRALS ID ENABLE SORT SORT=DISPLAY THREAD=REFERENCES THREAD=REFS MULTIAPPEND UNSELECT IDLE CHILDREN NAMESPACE UIDPLUS LIST-EXTENDED I18NLEVEL=1 CONDSTORE QRESYNC ESEARCH ESORT SEARCHRES WITHIN CONTEXT=SEARCH STARTTLS AUTH=PLAIN AUTH=LOGIN
S: cp01 OK Capability completed.
C: a001 LOGIN "*** user@domain.tld ***" "*** login plain ***"
S: a001 OK [CAPABILITY IMAP4rev1 LITERAL+ SASL-IR LOGIN-REFERRALS ID ENABLE SORT SORT=DISPLAY THREAD=REFERENCES THREAD=REFS MULTIAPPEND UNSELECT IDLE CHILDREN NAMESPACE UIDPLUS LIST-EXTENDED I18NLEVEL=1 CONDSTORE QRESYNC ESEARCH ESORT SEARCHRES WITHIN CONTEXT=SEARCH] Logged in
however, subsequent auth's only use the auth=login method and fail since they do not follow-up with the auth=plain method.

C.) i still have the blank pop-list. i am not using ldap ... only the std sql. perhaps i am not seeing the sql results because you are using an api query hook that fails and the error is getting smothered.

Offline corbosman

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 260
addressbook in compose window
« Reply #76 on: March 07, 2010, 02:29:42 PM »
A and B and C1 have nothing to do with my plugin. I dont know why C2 doesnt work. It works fine for me and probably others or Id have heard about it. It works with RC 0.3.1.  I have no idea whats going on there.

Offline jvp

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
addressbook in compose window
« Reply #77 on: March 07, 2010, 02:42:35 PM »
i realize that much of what i reported has, seemingly, nothing to do with you. i am just letting you know what others must be seeing on a 'step-back' 3.1 install.

of course, cannot yet make your plugin work for my working version of 3.1 using jquery 1.3.2.min either.

just wondering, but would it not be easier for you to hook into the auto-complete code wherein the whole gamut of addressbook reading/parsing is already a done deal?

Offline corbosman

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 260
addressbook in compose window
« Reply #78 on: March 09, 2010, 10:11:18 AM »
I released a new version of this plugin, 1.5.0. This has a major new component. It is now possible to set two different modes of operation:

full      = as it was before. nothing different. this is the default
search = the popup window will be empty, and you need to search for addresses in the backend addressbook. This is especially useful for large LDAP setups or people with huge addressbooks.  

This should fix the issues that epinter noticed with his ldap setup. Let me know if this helps.

It can be found here:   http://underwa.ter.net/roundcube-plugins/
« Last Edit: March 09, 2010, 10:15:49 AM by corbosman »

Offline Seanster

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
addressbook in compose window
« Reply #79 on: March 17, 2010, 12:36:53 PM »
I tried to set the config variable "compose_addressbooks" to use the global address list in addition to sql but it refused to show the global list.

After a lot of messing around I renamed the variable to "compose_addressbooks_list" and the problem was solved. Perhaps it's an issue with the variable having the same name as the plugin?

$rcmail_config['compose_addressbooks_list'] = array('sql', 'global');

I have an svn version from January & your 1.5 code.

I also added this little tidbit:

Code: [Select]

        if ($id == 'global') {
            $contacts[] = array('name' => '-* GLOBAL ADDRESSES *-', 'email' => '');
        } else if ($id == 'sql') {
            $contacts[] = array('name' => '-* PERSONAL ADDRESSES *-', 'email' => '');
        } else {
            $contacts[] = array('name' => '-* '.strtoupper($id).' ADDRESSES *-', 'email' => '');
        }


Offline corbosman

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 260
addressbook in compose window
« Reply #80 on: March 17, 2010, 03:33:02 PM »
Renaming it to 'compose_addressbooks_list' only 'fixed' it by accident. What happens is that my plugin is still looking for compose_addressbooks, and if it cant find it, it uses 'autocomplete_addressbooks. So right now it's using autocomplete_addressbooks from your global main.php.

If you set compose_addressbooks to the exact same value as autocomplete_addressbooks it should work. Someone else in this thread is doing that as well.

Offline freeman1doma

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Thx for nice plugin
« Reply #81 on: April 21, 2010, 09:02:55 AM »
First of all to developer - thanks for super plugin )) It will be nice to see this plugin in future releases of rcube out of the box.

My conf:
last rcube 0.3.1
last compose addressbook plugin 1.5.0

For all who use portable LDAP address books: if you want have visible all of your ldap and personal books, variable $rcmail_config['compose_addressbooks'] in plugin config file must be such as

 $rcmail_config['compose_addressbooks'] = array('myldapbook1', 'myldapbook2', 'sql');

where myldapbook1,2 from variables $rcmail_config['ldap_public']['myldapbook1'] = array(...  in config/main.inc.php of rcube. Good luck!

Offline Julius Caesar

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 498
    • http://www.de-keizer.net/
addressbook in compose window
« Reply #82 on: April 27, 2010, 03:51:31 AM »
@corbosman

This is a great plug-in.
I just have one request: Can you make this plug-in skin aware?
Julius Caesar

You can download the Groupvice4 theme here.
Sie können Groupvice4 hier he

Offline corbosman

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 260
addressbook in compose window
« Reply #83 on: April 27, 2010, 04:04:20 AM »
Depends on what you mean with skin aware. If you mean having a skin directory inside my plugin, so the 1 css file I have can be changed depending on skin, that's not that hard. Is that what you mean?

Cor

Offline Julius Caesar

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 498
    • http://www.de-keizer.net/
addressbook in compose window
« Reply #84 on: April 27, 2010, 04:11:27 AM »
Yes, just like I.E. the 'markasjunk' and the 'archive' plug-ins.

Of course I can change it myself, but it is better when the original is updated.
Julius Caesar

You can download the Groupvice4 theme here.
Sie können Groupvice4 hier he

Offline corbosman

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 260
addressbook in compose window
« Reply #85 on: April 27, 2010, 04:13:04 AM »
Shouldnt be too difficult. I'll give it a go soonish.

Offline corbosman

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 260
addressbook in compose window
« Reply #86 on: April 27, 2010, 05:16:25 AM »
I just released version 1.5.1. This adds support for skins, and i added a section in the config.php.dist file that I forgot before. It allows you to set the mode parameter.

Please test the skin section, and let me know if it works. Seems to work with default skin :)

Get it here:  http://underwa.ter.net/roundcube-plugins/

Offline Julius Caesar

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 498
    • http://www.de-keizer.net/
addressbook in compose window
« Reply #87 on: April 27, 2010, 05:58:24 AM »
Quote from: corbosman;27090
Please test the skin section, and let me know if it works. Seems to work with default skin :)

Just tested it, and the skin selection works.
Julius Caesar

You can download the Groupvice4 theme here.
Sie können Groupvice4 hier he

Offline Granada

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 34
addressbook in compose window
« Reply #88 on: April 28, 2010, 10:00:09 AM »
It would be nice if the plugin would display address groups as introduced with RC0.4beta.

Apart from that it's a quite nice plugin! Keep up the good work!

Regards
Ruediger

Offline bagu

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 109
    • Bagu.biz
addressbook in compose window
« Reply #89 on: April 28, 2010, 10:03:43 AM »
Is there any way to get adresse AND groups when using this plugin ?
Thanks.