Author Topic: 0.9.2 weird missing content for PDF attachment  (Read 2767 times)

Offline janiskr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
0.9.2 weird missing content for PDF attachment
« on: August 01, 2013, 06:45:27 AM »
hello forum, some background - I am using roundcube for some time already, and always could resolve issues that arose until now, when setting up release 0.9.2

Problem itself:
from latest apple mail program mail is sent via exim4/cyrus and receiver attempts to read it, it has 16 PDF attachments where 15 of them are fine, but one (in the middle) is caught by "suspicious attachent check" its size is displayed as being 0

here is mime header (name is mangled for security reasons)

--Apple-Mail-2-1033586864
Content-Disposition: inline;
 filename="Blahb blahblah (item 10).pdf"
Content-Type: application/pdf;
 name="Blahb blahblah (item 10).pdf"
Content-Transfer-Encoding: base64

so, there is a message body, there are 16 attachments like this. In Roundcube 7.2 this e-mail can be red properly. Download all attachments create 0B long file in the a archive.

in config:
$rcmail_config['mime_magic'] = null;
mime.types is updated



php configured like this:
php-5.3.27
./configure --with-apxs2=/usr/bin/apxs2 --with-mysql --with-pdo-mysql --with-pgsql --with-pdo-pgsql --with-openssl --enable-mbstring --with-mcrypt --enable-intl --enable-exif --enable-zip

mysql database is used to store stuff.

searched trac, and extensive "googling" yielded no usable results.

any pointers where to go and what to do, anything?

maybe i did not mention some important stuff that should be added?
« Last Edit: August 01, 2013, 06:54:08 AM by janiskr »

Offline alec

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1,146
Re: 0.9.2 weird missing content for PDF attachment
« Reply #1 on: August 01, 2013, 08:02:00 AM »
Enable imap_debug in Roundcube and provide the log. Also, could you provide the message source (you can remove sensitive data and attachment bodies).

Offline janiskr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: 0.9.2 weird missing content for PDF attachment
« Reply #2 on: August 01, 2013, 08:45:58 AM »
file names are of correct length, all data bodies, names are blah
file length still is at 0B in zip file, of course all files are corrupted, however, that one file blaht blahblahnt (item 10).pdf is the culprit

log file is from opening the file sent to my account on test server and opening that for reading.

anything useful? or cannot reproduce?
« Last Edit: September 03, 2013, 07:09:57 AM by janiskr »